Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 150 g de céleri branche, coupé en tronçons
- 500 g d'eau
- 2 pincées de sel marin gris, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g d'épinards frais
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 101 kJ / 23 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45 Min
Bouillon de légumes parfumé
45 Min
Potage de potiron et haricots blancs à la menthe
24h
Soupe de fanes de radis et ses ravioles croquantes au chèvre
45 Min
Soupe légère aux légumes
20 min
Velouté butternut-poivron rouge
30 Min
Velouté d'automne aux gambas
40 Min
Soupe complète végétarienne
30 Min
Velouté carotte-betterave
35 Min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40 Min
Potage de carottes aux fanes
40 Min
Potage au poireau
30 Min