![Velouté de châtaigne Velouté de châtaigne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A25603A3-9580-46C4-AE78-596F357F8BA4/Derivates/81aafa9a-f5f2-42dd-be32-63e4b1bca698.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 720 g de châtaignes cuites et pelées
- 100 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 cube de bouillon de volaille, émietté
- 1200 g d'eau
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de muscade en poudre, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963 kJ / 228 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35 min
Soupe de panais
35 min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 Min
Velouté de châtaigne en cappuccino
45min
Velouté de châtaigne et poivron
35 min
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25 Min
Crème d'endive au colombo
30 min
Velouté d'automne aux gambas
40 min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40 min
Crème de courgette au bleu
25 Min
Velouté de carotte, pomme et curry
50 min