Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 720 g de châtaignes cuites et pelées
- 100 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 cube de bouillon de volaille, émietté
- 1200 g d'eau
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de muscade en poudre, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963 kJ / 228 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40 min
Velouté de châtaigne et poivron
35min
Velouté de haricots tarbais au chorizo
12 godz.
Velouté de petits pois Chef Laurent CLEMENT
30 min
Velouté de châtaigne en cappuccino
45 min
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12 godz.
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25min
Velouté de concombre aux noix
10min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 min
Soupe de châtaigne au bleu
35min
Velouté de châtaignes et céleri
40 min
Crème de butternut aux châtaignes
35min