Velouté de châtaigne

Velouté de châtaigne

4.3 60 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 720 g de châtaignes cuites et pelées
  • 100 g de céleri-rave coupé en morceaux
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 cube de bouillon de volaille émietté
  • 1200 g d'eau
  • 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 4 pincées de noix de muscade en poudre (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 963 kJ / 228 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...