Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
- 30 g de beurre
- 500 g de champignons frais variés (cèpes, chanterelles, girolles, etc)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g d'eau
- 1 jaune d'œuf
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 - 3 brins de cerfeuil frais, ciselés, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 504 kJ / 124 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3 godz. 35 min
Soupe de champignons aux pâtes fraîches
45 Min
Soupe asperge citron
55min
Velouté d'asperge
30min
Soupe de tomate au basilic
30min
Soupe de tomates et courgettes
55min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 Min
Potage au poireau
30min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Velouté de courgette et roquette
35min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30min
Velouté d'épinards au chèvre
35min