Soupe aux champignons des bois
TM5 TM31 TM6

Soupe aux champignons des bois

2.3 (37 ocen)

Składniki

  • 30 g d'échalote
  • 30 g de beurre
  • 500 g de champignons frais variés (cèpes, chanterelles, girolles, etc)
  • 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 700 g d'eau
  • 1 jaune d'œuf
  • 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 - 3 brins de cerfeuil frais, ciselés, à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
504 kJ / 124 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
5.3 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy