Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g de gouda, coupé en morceaux
- 500 g d'asperges blanches
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 2 c. à café de fond de légumes
- 2 échalotes, coupées en deux
- 15 g de beurre doux
- 125 g de crème liquide, 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à soupe de jus de citron
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 4 c. à café de ciboulette fraîche
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 5399 kJ / 1290 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35min
Soupe asperge citron
55 min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 min
Velouté d'asperge
30 min
Crème d'asperge au parmesan et jaune d'œuf confit
45 min
Crème de chou-fleur
30 min
Asperges et jambon sauce hollandaise
1h
Velouté d'asperges noisetté
1h 5min
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35 min
Crème de chou-fleur
40 min
Velouté au riesling
25 min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min