Velouté de potiron aux saint-jacques

Velouté de potiron aux saint-jacques

4.6 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de chair de potiron coupée en morceaux
    800 g
  • d'échalotes coupées en deux
    40 g
  • de carottes coupées en tronçons
    200 g
  • de gingembre frais
    5 g
  • d'eau
    500 g
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • noix de saint-jacques avec corail
    6
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    70 g
  • de sel (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre noir moulu (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de beurre demi-sel
    20 g
  • de sel (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre noir moulu (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • feuilles de persil frais
    6

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 171 kcal / 713 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...