![Potage de potiron et haricots blancs à la menthe Potage de potiron et haricots blancs à la menthe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9840412-8A79-43C6-B069-424183B51C3D/Derivates/ED95FF0B-E5E0-4533-9983-9E9B3F363840.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de haricots blancs secs
- 450 g d'eau
Le potage
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 700 g de chair de potiron, coupée en dés
- 650 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel, gris de préférence
- 20 feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1096 kJ / 263 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe légère aux légumes
20min
Soupe au chou
45min
Potage au poireau
30 min
Soupe des hortillons
1hod. 15min
Velouté de potiron à la cannelle
45min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40min
Soupe paysanne express
45min
Soupe de betterave et boulettes aux herbes
1 godz. 10 min
Bouillon de légumes parfumé
45min
Velouté du potager
15 Min
Potage de carottes aux fanes
40min
Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil
40min