Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lardons fumés
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 80 g de poireau, coupé en tronçons
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 1600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 400 g de pois cassés, secs
- 2 brins de cerfeuil frais
- 1 c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1022 kJ / 245 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45 Min
Soupe de cucurbitacées au chorizo
30 min
Soupe de haricots blancs
20 min
Crème de petits pois
40 min
Soupe de laitue
35 Min
Crème de chou-fleur
30 min
Soupe rustique
12 Std.
Crème de chou-fleur
40 min
Potage au poireau
30 min
Soupe de céleri-rave et haddock
45 Min
Crème d'endive au colombo
30 min
Velouté de cresson à l'ail
1j