![Velouté d'asperges blanches et cerfeuil Velouté d'asperges blanches et cerfeuil](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6B11291-1C5D-47A5-8A4C-E748F04D0E06/Derivates/FC8789EE-52DA-452D-B1E9-34096CF5C4AB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'asperges blanches, coupées en morceaux
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel
- 1 bouquet de cerfeuil frais (environ 10 g)
-
50
g de crème liquide légère
lub 50 g de lait demi-écrémé - 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 283 kJ / 68 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potage au poireau
30 min
Crème de chou-fleur
40 min
Velouté d'asperges noisetté
1 godz. 5 min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40 min
Velouté d'asperge
30 min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min
Velouté d'endive
35 min
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35 min
Bouillon d'asperge vitaminé
15 min
Crème de chou-fleur
30 min
Soupe de laitue
35 min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 min