Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour le plat à gratin
- le zeste d'un citron jaune
- le zeste d'un citron vert
- 150 g de sucre en poudre
- 300 g de chair de courge d'hiver, type butternut, potiron ou citrouille, détaillée en cubes
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 50 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727 kJ / 171 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1h 30min
Milla de potiron
1h 10min
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10min
Flan de patate douce
40min
Tarte sucrée au potiron
1h
Tarte à la praline
3h 20min
Flan d'épinard
45min
Flan au potiron et aux pommes
3h 30min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30 min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20 min
Gratin de courge
1h
Flan de patate douce aux épices
55min