Flan de butternut au citron

Flan de butternut au citron

4.0 98 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

  • 10 - 15 g de beurre pour le plat à gratin
  • le zeste d'un citron jaune
  • le zeste d'un citron vert
  • 150 g de sucre en poudre
  • 300 g de chair de courge d'hiver type butternut, potiron ou citrouille, détaillée en cubes
  • 500 g de lait demi-écrémé
  • 3 œufs
  • 50 g de fécule de maïs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.3 g
Kalorie 727 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...