![Flan de butternut au citron Flan de butternut au citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00FDD23F-DDBA-4C2E-93D1-191A833BBDAF/Derivates/3A221039-262B-43F3-B8FF-C939EBDA17EF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour le plat à gratin
- le zeste d'un citron jaune
- le zeste d'un citron vert
- 150 g de sucre en poudre
- 300 g de chair de courge d'hiver, type butternut, potiron ou citrouille, détaillée en cubes
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 50 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727 kJ / 171 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Flan de patate douce
40min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min
Gratin de fenouil
35min
Flan d'aubergine
1j
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Flan au potiron et aux pommes
3 Std. 30 Min
Gâteau aux peaux de banane
3 godz. 45 min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min
Gratin de courge
1j
Flans aux petits pois et au chèvre frais
1h 35 min
Flan de patate douce aux épices
55 Min