Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 130 g d'oseille
- 35 g de beurre demi-sel
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 4 œufs
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1065 kJ / 257 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte aux cèpes
35 Min
Œufs cocotte à la florentine
50 menit
Œuf cocotte à l'oseille
40 min
Boudin blanc pané aux noisettes et cèpes, raisins et compotée de pommes
45 Min
Sauce à l'oseille
25 min
Sardines à la corsica
50 menit
Œufs à la florentine
1 godz. 5 min
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40 min
Œuf cocotte aux champignons et oignons
30 min
Œuf en cocotte de courgette ronde
1j
Novembre - Crumble de poire au vin rouge et compote de pommes
55 Min
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40 min