Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 1 dose de safran (0,1 g), à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de fromage blanc nature
- 150 g de lait
- 40 g de fécule de maïs
- 3 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 400 g de rhubarbe, coupée en tronçons (1 cm)
- 20 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 3290 kJ / 787 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Gratin fraise-rhubarbe
25min
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 Std. 10 Min
Compote de rhubarbe
1h 5min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Cobbler à la cerise
40 min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 godz.
Crumble de rhubarbe, fraise et noix de coco
40 min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2h 30min
Tôt-fait à la rhubarbe
1 Std. 15 Min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1h
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Tarte à la rhubarbe
1h