Crème de lentilles au lard

Crème de lentilles au lard

4.5 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La crème fouettée
  • de lardons fumés
    100 g
  • de crème type semi-épaisse
    150 g
Le velouté de lentilles
  • d'échalote pelée et coupée en deux
    20 g
  • de lentilles vertes sèches
    200 g
  • cube de bouillon de volaille
    1
  • d'eau
    650 g
  • de crème liquide légère
    100 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de mascarpone
    1 c. à soupe
  • de crème type semi-épaisse
    150 g
  • de coriandre fraîche équeutés (ciseler les feuilles)
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 289 kcal / 1212 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...