Crème de lentilles au lard

Crème de lentilles au lard

4.5 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La crème fouettée
  • 100 g de lardons fumés
  • 150 g de crème type semi-épaisse
Le velouté de lentilles
  • 20 g d'échalote pelée et coupée en deux
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 650 g d'eau
  • 100 g de crème liquide légère
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1 c. à soupe de mascarpone
  • 150 g de crème type semi-épaisse
  • 4 brins de coriandre fraîche équeutés (ciseler les feuilles)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 1212 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...