![Madeleines au bleu d'Auvergne Madeleines au bleu d'Auvergne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/04D97F46-EBB2-48CE-AD6E-20F81CB76C63/Derivates/5b08f8d0-9a80-465b-8077-0dd8a68487e7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g de noisettes entières
- 3 œufs
- 80 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g d'huile d'olive
- 120 g de bleu d'Auvergne, coupé en morceaux
- 20 g de beurre, pour les plaques
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 373.6 kJ / 89.9 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelés au jambon
13h
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min
Minicannelés au chorizo
12h
Cake aux figues, roquefort et jambon
1u. 20min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cookies aux olives et au chèvre
30min
Minicakes au pesto et aux pignons
40min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45min
Cake au camembert et à la poire
1ч. 5 мин.
Muffins au crottin de Chavignol
1h
Muffins pomme-camembert
55 Min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min