Urządzenia i Akcesoria
Cervelle de canuts
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
4 portions
Składniki
La veille
-
1000 g de faisselle
Le jour même
-
50 g d'échalote
-
½ gousse d'ail
-
20 g de vinaigre de vin
-
15 g de vin blanc
-
50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
-
3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
-
3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
-
15 g de ciboulette fraîche ciselée
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.5 g
Kalorie
1129 kJ /
270 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Balade lyonnaise
10 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Terrine bressane
24h
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Tapenade
10min
Tapenades variées
10min
Gaspacho
12h
Anchoïade
15min
Aïoli traditionnel
10min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Salade de lentilles et cervelas
45min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Gratinée aux oignons
50min