![Cervelle de canuts Cervelle de canuts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E31564BF-8EB3-4898-9420-C25D79E8B61D/Derivates/2FF68459-D03E-408B-824E-2C30405B43AC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1000 g de faisselle
Le jour même
- 50 g d'échalote
- ½ gousse d'ail
- 20 g de vinaigre de vin
- 15 g de vin blanc
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 15 g de ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 270 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenade de tomates
5min
Tapenade
10min
Anchoïade
15min
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5h 30min
Salade de lentilles et cervelas
45 min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min
Sauce gribiche
15min
Tarte à la praline
3h 20min
Gratinée aux oignons
50 мин.
Gaspacho
12h
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min