![Soupe d'artichaut mentholée Soupe d'artichaut mentholée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2EA50C38-F762-42F7-9A83-3FF0D17FF2C2/Derivates/C1BE3FFB-1341-4130-B752-18D93FDDAA0F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ zeste de citron jaune, bio de préférence
- 2 - 3 brins de menthe fraîche, effeuillés
- 300 g de fonds d'artichaut en bocal, égouttés et coupés en morceaux
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 115 kJ / 31 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe légère aux légumes
20 dk
Soupe complète végétarienne
30min
Œuf et rognon, tourteau en rémoulade et œuf en vinaigrette
1 Std.
Soupe miso
40 Min
Velouté aux saveurs marocaines
35 Min
Velouté de brocoli sans cuisson
20 dk
Velouté de châtaigne et poivron
35 Min
Crème de roquette au chèvre
30min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40 Min
Bouillon d'asperge vitaminé
15 dk
Velouté d'automne aux gambas
40 Min
Velouté du potager
15 dk