![Purée de pois mange-tout Purée de pois mange-tout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7A7FA95A-42CE-4994-AF9F-DCF8FCB50A41/Derivates/B0FFCC65-7FEA-4413-9906-5781170F837D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 800 g de pois mange-tout
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence
- 1 avocat bien mûr, de taille moyenne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 458 kJ / 109 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compotée pomme-betterave aux épices
20min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40min
Fondue de poireau orange et cumin
30 min
Purée de chou à la châtaigne
25min
Purée de carottes au jus d'orange et émietté de cabillaud
30 min
Poireau à la moutarde
35min
Flan d'épinard
45min
Purée de pommes de terre-betterave
45min
Purée carotte-pomme de terre
25min
Purée potiron-orange
30 min
Purée de maïs et bouquets de brocoli - à partir de 12 mois
25min
Purée de petits pois
30 min