![Fondue de poireau orange et cumin Fondue de poireau orange et cumin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28940C09-A31D-4267-8C99-E790C77ADD4B/Derivates/FCC9C4DE-AB83-4A88-9410-87E8BCD2D671.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de graines de cumin
- le zeste d'une orange non traitée
- 30 g de beurre doux
- 600 g de blanc de poireau, coupé en petits tronçons
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 469 kJ / 113 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Fèves, petits pois et poires aux épices douces
1h 20min
Purée céleri-pomme
45min
Pommes de terre Madras
50 min
Butternut à la cannelle, œuf mollet
45min
Carottes à l'orange et au cumin
40 min
Purée butternut-noisettes
50 min
Carottes au cumin
35 min
Purée potiron-orange
30 min
Compote pomme-poire aux épices
20 Min
Purée carotte-coco
40 min
Courgettes à la menthe
30 min
Carottes parfumées
5 Min