![Polenta aux olives Polenta aux olives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B8DF2736-0269-4331-B048-23F70D7FE0D6/Derivates/9AC85CD0-501B-452C-A3F7-99BBB6A37274.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de comté
- 60 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g de tomates confites
- 500 g de lait de soja
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 175 g de polenta
- 10 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605 kJ / 145 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min
Gratin de polenta à l’italienne
55min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Panisses
30min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Tourte sucrée aux blettes
1h 30min
Canapés de polenta sans gluten
2h 30min
Polenta au gorgonzola
25min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Tarte à la praline
3h 20min
Polenta aux olives et tomates confites
45min