Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 3 TL Salz
- 300 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Würfeln (2 cm)
-
250
g Lachsforellenfilets, ohne Haut und Gräten
lub 250 g frische Lachsfilets, ohne Haut und Gräten - 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 EL Sonnenblumenöl
- 150 g Schlagobers
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- ¼ Bund Dille, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1801 mg
Alternatywne przepisy
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1j
Rindswangerl | Sellerie | Zwiebel
3h 30min
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5h 30min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1j
Beiriedschnitte mit Pesto Tagliatelle auf Kürbisgemüse
1j
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5 Std. 15 Min
Schweinslungenbraten mit Spargel
1h 10 min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1j
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 menit
Lachstatar mit Orange und Apfel
2h 15 min