
Urządzenia i Akcesoria
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Salz3 TL
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Würfeln (2 cm)300 g
-
Lachsforellenfilets, ohne Haut und Gräten250 g
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen3 Prisen
-
Zitronensaft frisch gepresst2 EL
-
Sonnenblumenöl2 EL
-
Schlagobers150 g
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Muskatnuss, gemahlen3 Prisen
-
Dille, frisch¼ Bund
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
339 kcal /
1418 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1801 mg