Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mozzarella, in Stücken
- 1 Bund frisches Basilikum, Blättchen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 2 - 2 ½ TL Zucker, nach Geschmack bzw. Süße der Tomaten
- 100 g trockener Rotwein
- 20 g Balsamico-Essig
- 1500 g reife Paradeiser, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 769 kJ / 183 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35min
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30 min
Rucola Suppe
25min
Basilikumsuppe
25min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30 min
Zwiebelsuppe
40 min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 min
Paradeisersuppe mit Basilikumcreme (vegan)
35min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25min
Aromatische Kressesuppe
30 min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35min