![Paradeiser-Rotwein- Suppe mit Mozzarella Paradeiser-Rotwein- Suppe mit Mozzarella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2eaa60c-e5fb-407b-911f-67cf837a6ee8/Derivates/2997540e-d73e-4470-a54c-34efaac4bc46.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mozzarella, in Stücken
- 1 Bund frisches Basilikum, Blättchen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 2 - 2 ½ TL Zucker, nach Geschmack bzw. Süße der Tomaten
- 100 g trockener Rotwein
- 20 g Balsamico-Essig
- 1500 g reife Paradeiser, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 769 kJ / 183 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 Min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30min
Parmesansüppchen
25 menit
Christophene-Cremesuppe mit Räuchersaibling
35min
Paradeisersuppe mit Basilikumcreme (vegan)
35min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30min
Schafskäseterrine mit Kürbiskernpesto
1h 20min
Rucola Suppe
25 menit
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 menit
Aromatische Kressesuppe
30min
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50min
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35min