Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Senfdressing
- 15 g Zitronensaft
- 15 g Weißweinessig
- 100 g Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Estragonsenf
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
Hendlsalat
- 400 g Wasser
- 1 TL Salz, etwas mehr für das Hendlfilet
- 400 g Hendlbrustfilets, ohne Haut
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Paprikapulver, rosenscharf
- 400 g Blattsalat, gemischt
- 4 EL Kürbiskerne
- 2 Stängel Dille, frisch, gehackt
- 2 EL Kürbiskernöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2010 kJ / 481 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 946 mg
Alternatywne przepisy
Nizza-Salat
40 min
Steirischer Rindfleischsalat
1h
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1h
Schöpsernes
1h
Beiriedschnitte mit Pesto Tagliatelle auf Kürbisgemüse
1h
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20 min
Erdäpfel-Vogerlsalat mit Speck
40 min
Schweinslungenbraten mit Spargel
1 Std. 10 Min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1h
Salat mit Hähnchenbrust
20 min
Backhendlsalat mit Kürbiskernen
45 min
Filetsteak mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree
1h