Urządzenia i Akcesoria
Hendlfilet auf Blattsalat mit Senfdressing
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
Senfdressing
-
Zitronensaft15 g
-
Weißweinessig15 g
-
Olivenöl100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Estragonsenf1 TL
-
Zucker1 TL
-
Salz½ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen2 Prisen
Hendlsalat
-
Wasser400 g
-
Salz etwas mehr für das Hendlfilet1 TL
-
Hendlbrustfilets, ohne Haut400 g
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen4 Prisen
-
Paprikapulver, rosenscharf½ TL
-
Blattsalat, gemischt400 g
-
Kürbiskerne4 EL
-
Dille, frisch gehackt2 Stängel
-
Kürbiskernöl2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
946 mg
Białko
27 g
Kalorie
2010 kJ /
481 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käferbohnensalat
35 min
Salat mit Hähnchenbrust
20 min
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20 min
Erdäpfel-Vogerlsalat mit Speck
40 min
Mediterraner Nudelsalat
35 min
Steirischer Rindfleischsalat
1 godz.
Salat Nicoise
40 min
Faschierte Laibchen
35 min
Backhendlsalat mit Kürbiskernen
45 min
Griechischer Bauernsalat
20 min
Erdäpfelsalat
55 min
Rindsrouladen
1 godz. 30 min