Saibling mit Wurzelgemüse und Erdäpfelstampf

Saibling mit Wurzelgemüse und Erdäpfelstampf

4.4 56 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Suppengemüse in Stücken (3 cm)
    250 - 300 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser
    500 g
  • Salz zum Würzen
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
    400 g
  • Saiblinge, ausgenommen, im Ganzen (je 300 g)
    2
    2 Forellen, ausgenommen, im Ganzen, (je 300 g)
  • Cocktailtomaten halbiert
    6
  • Olivenöl
    2 EL
  • Weißwein, trocken
    6 EL
  • Butter in Stücken
    60 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    3 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    3 Prisen
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 761 kcal / 3191 kJ
Białko 61 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 278 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...