Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Steinpilze, getrocknet
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 55 g natives Olivenöl extra
- 25 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 700 g gemischte frische Pilze (Steinpilze, Kräuterseitlinge, Eierschwammerl, Champignons)
- 1 rote Zwiebel
- 400 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 484 kJ / 116 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1 Std. 10 Min
Steirischer Rindfleischsalat
1 Std.
Pfeffersackerl mit Pastinaken-Steinpilz-Fülle
1 Std. 30 Min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Paradeisergranita mit Sellerie-Gurken-Salat
5 godz. 50 min
Kaviar-Frischkäsecreme mit Kresse-Radieschensalat
25 Min
B'soffene Kapuziner
1 Std.
Spargel Cordon Bleu mit Sauce Tartare
1 Std.
Frische Lasagne mit Spargel und Pilzen
2h
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 Std.
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1 Std. 40 Min
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1 Std.