Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl, etwas mehr zum Braten
- 2 EL Zitronenthymian, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Garnieren
- ½ TL Chiliflocken, getrocknet, etwas mehr zum Garnieren
- ½ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 4 Riesengarnelen, roh, geschält
- 1 gelber Paprika (ca. 250 g), in Stücken
- 250 g Weißwein
- 500 g Wasser
- 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l)
- 1 Päckchen Safranfäden
- 4 Fischfilets (z.B. Forelle, Lachsforelle, Zander, Saibling), in Stücken (ca. 5 cm)
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 250 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 481 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Lachs-Tatar
5 Min
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 Min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 godz.
Spargel-Zitronengras-Suppe
55 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Lachstatar mit Orange und Apfel
2j 15 menit
Rindswangerl | Sellerie | Zwiebel
3u. 30min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 Min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40 min
Andalusische Fischsuppe
50 Min