Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken (3 cm)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter
- ½ TL Kümmel, ganz
- 2 - 3 TL Zucker
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 30 g Tomatenmark
- 1 EL Weißwein
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 1 Spritzer Apfelessig
- 1 EL Weizenmehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 7587.5 kJ / 181 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1219 mg
Alternatywne przepisy
Kürbis-Paprika-Kraut mit Erdäpfeln
45 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Krautsuppe
55min
Krautfleckerl
40 min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 min
Sauerkrautsuppe
1h
Champignon-Terrine
3h 50min
Paradeissauce mit Salzerdäpfeln
1h
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 min
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Letscho
40 min