Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken (3 cm)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter
- ½ TL Kümmel, ganz
- 2 - 3 TL Zucker
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 30 g Tomatenmark
- 1 EL Weißwein
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 1 Spritzer Apfelessig
- 1 EL Weizenmehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 7587.5 kJ / 181 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1219 mg
Alternatywne przepisy
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Kürbis-Paprika-Kraut mit Erdäpfeln
45min
Paradeissauce mit Salzerdäpfeln
1sa
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 dk
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55min
Krautfleckerl
40 dk
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 dk
Sauerkrautsuppe
1sa
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 dk
Krautsuppe
55min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1sa
Letscho
40 dk