Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kressenockerl
- 2 Päckchen Kresse
- 200 g Topfen, 20% Fett
- 100 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
Radieschensuppe und Fertigstellung
- 450 g Radieschen
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 rote Zwiebel, halbiert (ca. 80 g)
- 30 g Butter, in Stücken
- 70 g Weißwein
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 450 g Wasser
- 150 g Schlagobers
- ½ TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1601 kJ / 383 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Karotten-Suppe schnell gemacht
20 min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40min
Rucola Suppe
25 min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35 Min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 Min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Fenchel-Maroni Suppe
35 Min
Krautsuppe mit Speck
40min
Rote-Rüben-Suppe
45min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min