Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Weißer Rettich, in Stücken
- 3 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 2 ½ TL Salz
- 500 g Wasser
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (ca. 2-3 cm)
- 125 g Sauerrahm
- 35 g Schlagobers
- ½ TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Dekorieren
- 1 TL Essig
- 1 Msp. Kümmel, gemahlen
- 4 - 6 Scheiben Bauernbrot
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 797 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
40 min
Radisalat
10 Min
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Leberknödelsuppe
45 min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 Min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 min
Austernpilzknödel mit Rettichsalat und Teriyakisauce
1 godz. 5 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 Min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1 godz. 30 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 godz.
Krautsuppe mit Speck
40 min