Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 350 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 500 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken (2,5 cm)
-
500
g Fisolen, frisch
lub 500 g Fisolen, TK - 2 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 250 g Feta
- 300 g Cocktailtomaten
- 20 g natives Olivenöl extra
- 20 g Essig
- 1 ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 4 Stängel Oregano, frisch, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 338 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40min
Quinoasalat mit Zucchini und Karotte
1h 35min
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Gemüse-Weizen-Salat
45min
Käferbohnensalat
35min
Cremiger Erdäpfelsalat mit Apfel und Stangensellerie
1h
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35min
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45min
Halloumi mit Gurken-Koriander-Salat und Olivensalsa
45min
Nudel-Thunfisch-Salat
55min
Lauwarmer Avocado-Ei-Aufstrich
20min