Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl
lub 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- 50 g Semmelwürfel
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 200 - 250 g Sauerrahm
- 160 g Butter, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 5 Eier (Größe M)
- 1 ½ EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Marillenknödel "die Besten"
1óra
Topfenstrudel
2h 10 min
Mohnnudeln
1h 30 min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1óra 10p
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min