Milchrahmstrudel

Milchrahmstrudel

4.2 61 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 Portionen

Składniki

  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    200 g
  • Wasser lauwarm
    125 g
  • Sonnenblumenöl
    1 EL
    1 EL Rapsöl
  • Salz
    1 Prise
  • Semmelwürfel
    50 g
  • Topfen, 20% Fett
    500 g
  • Sauerrahm
    200 - 250 g
  • Butter in Stücken
    160 g
  • Feinkristallzucker
    100 g
  • Eier (Größe M)
    5
  • Vanillezucker
    1 ½ EL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Milch
    200 g
  • Staubzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 336 kcal / 1406 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...