Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Butter, in Stücken
- 150 - 200 g Karotten, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, in Stücken
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
¼
TL Macis
lub 2 - 3 Prise Muskat, gemahlen - 400 g Faschiertes
- 1 Ei
- 1 Packung gezogener Strudelteig (2 x 2 Blätter)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1055 kJ / 252 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 373 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 Std.
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 Std. 20 Min
Osternest aus Germteig
2h
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.
Bröselknödel
40 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min
Leberreis
35 Min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Mini-Schaumrollen
1h 40min