Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Semmelbrösel
- 250 g Weichweizengrieß Type 480
- 400 g Geselchtes
- 650 g Wasser
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 40 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 500 g Kohl, ohne Strunk, in Stücken (4 cm)
- 1 TL Kümmel, ganz
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zur Dekoration
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2595 kJ / 619 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Semmelknödel
50 min
Milchrahmstrudel
1sa 55 dk
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Hollerkoch
2h 50min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Ribiselschnitten
1h
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min