Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse

Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse

3.7 27 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Semmelbrösel
    50 g
  • Weichweizengrieß Type 480
    250 g
  • Geselchtes
    400 g
  • Wasser
    650 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
    1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Kohl ohne Strunk, in Stücken (4 cm)
    500 g
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zur Dekoration
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 - 2 Spritzer

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 619 kcal / 2595 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...