Urządzenia i Akcesoria
Osterpinzen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 Stück
Składniki
-
Anissamen, ganz¼ TL
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker10 g
-
Weißwein, trocken90 g
-
Milch120 g
-
frische Germ30 g
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten110 g
-
Weizenmehl, universal500 g
-
Salz½ TL
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)2 TL
-
Eidotter3
-
Butter zum Einfetten
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1789 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Osterpinze
2 godz. 30 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Ribiselschnitten
1 godz.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Zuckerreinkerl
2 godz. 50 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min