![Grammelpogatscherl Grammelpogatscherl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0332a0c0-69de-4346-bac4-01b677cea67a/Derivates/97461c06-3d23-46c3-b1eb-8542456ee835.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ EL Salz
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Grammeln
- 300 g Weizenmehl, universal
- 20 g frische Germ
- 20 g Zucker
-
60
g Weißwein
lub 60 g Milch und 1 Spritzer Essig - 2 Eidotter
- 60 g Sauerrahm
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 679 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1sa 20 dk
Bröselknödel
40 Min
Fiakergulasch
2h 15min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 dk
Osterschinken im Brotteig mit Selchsuppe
2h 45min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Geröstete Leber
30min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Purbacher Bohnenstrudel
45 Min
Leberreis
35 Min
Liptauer
15 dk
Eiaufstrich mit Topfen
10min