Urządzenia i Akcesoria
Somloer Nockerl
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 9 godz.
10 Portionen
Składniki
-
Rosinen100 g
-
Marillenschnaps (z. B. Barack, siehe Tipp)100 g
-
Walnüsse90 g
-
Milch500 g
-
Vanillezucker80 g
-
Eidotter4
-
1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)Speisestärke40 g
-
Eier (Größe M)8
-
Salz1 Prise
-
Feinkristallzucker etwas mehr zum Bestreuen160 g
-
Weizenmehl, universal160 g
-
Kakaopulver3 EL
-
Marillenmarmelade
-
Schlagobers gekühlt250 g
-
Schokosauce zur Dekoration
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2448 kJ /
584 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Salzburger Nockerl
30 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Grammelpogatscherl
1 godz. 10 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Rumschnitten
50 min
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min