Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Milch
- 500 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 200 - 250 g Butterschmalz
- 100 g Speckwürfel
- 600 g Sauerkraut (siehe Tipp), abgetropft
- 350 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 5 Pfefferkörner, schwarz
- 4 Wacholderbeeren
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgewicht ca. 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2880 kJ / 688 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2h
Erdäpfelwedges mit Salsa "de luxe"
40 min
Topfenmäuse
1 godz.
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Bambas mit Puddingcreme
2 godz. 20 min
Sterzwurst (Polentarolle)
8h 45 min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Germknödel
1 godz.
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Frittaten
30 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.