Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Milch
- 500 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 200 - 250 g Butterschmalz
- 100 g Speckwürfel
- 600 g Sauerkraut (siehe Tipp), abgetropft
- 350 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 5 Pfefferkörner, schwarz
- 4 Wacholderbeeren
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgewicht ca. 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2880 kJ / 688 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Semmelknödel
50min
Salzburger Fleischkrapfen
1h 30min
Salzburgerbraten
2u. 40min
Spagatkrapfen
11u. 50min
Wurstknödel
1h 20 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15 min
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3h 20min
Kardinalschnitten
3h
Mini-Schaumrollen
1h 40min