Filetto di maiale in salsa alle ciliegie

Filetto di maiale in salsa alle ciliegie

4.7 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Salsa alle ciliegie
  • 200 g di vino rosso
  • 50 g di acqua
  • 3 - 4 cucchiai di confettura di ciliegie
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 - 2 rametti di maggiorana fresca le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di burro
  • 20 g di farina tipo 00
Filetti di maiale
  • 2000 g di acqua
  • 4 filetti di maiale in medaglioni (80-120 g ciascuno, altezza 2.5 cm)
  • 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 647 kcal / 2707 kJ
Białko 42.9 g
Tłuszcz 37.4 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...