Filetto di maiale con crauti e purè di patate

Filetto di maiale con crauti e purè di patate

3.7 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 350 g di cipolla a metà
  • 100 g di pancetta a cubetti
  • 500 - 600 g di filetto di maiale
  • 2 cucchiaini di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di paprica dolce
  • 6 - 8 fettine di pancetta magra, affumicata (60-80 g)
  • 500 g di crauti in scatola
  • 1 foglia di alloro secca (opcjonalnie)
  • 3 bacche di ginepro (opcjonalnie)
  • 500 g di acqua
  • 750 g di patate a pezzi (3 cm)
  • 3 cucchiai di olio per frittura
  • 140 g di latte
  • 40 g di burro
  • 2 - 3 pizzichi di noce moscata in polvere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 590 kcal / 2467 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...