Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di faraona in pezzi
- acqua q.b.
- 1 pizzico di sale + q.b.
- aceto di vino bianco q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 200 g di cipolline
-
50
g di lardo a fette
lub 50 g di pancetta a fette - 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di grappa
- 400 g di vino rosso corposo
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 10 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida e strizzati
- 100 g di luganega a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979 kJ / 360 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Trippa in umido
1h 10min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Coniglio in umido
1h 25min
Coniglio al vino rosso
7 Std. 10 Min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Faraona ai funghi porcini
1h 10min
Buridda alla ligure
55min
Faraona delle feste con arance e castagne
2h 30min
Arrosto di vitello con carciofi
1 Std. 5 Min
Spezzatino di manzo e fagioli
1h 30 min
Coniglio alla ligure
3h 20min