Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alle prugne
- 100 g di prugne secche denocciolate
- 300 g di acqua
- 4 spicchi di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero
- 2 cucchiaini di salsa di soia
- 2 cucchiai di zucchero
- ½ mandarino, la scorza grattugiata
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di fecola di patate sciolto in un cucchiaino di acqua
Polpettine di gamberi
- 600 g di gamberi crudi sgusciati e senza intestino
- 70 g di carne trita di maiale
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 cucchiaino di olio di sesamo
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 120 g di farina di forza
- olio q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 233 kJ / 55 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Salsa agrodolce cinese
15min
Curry di pollo Cape Malay
1h
Pollo marinato servito con guacamole al lime
2 godz. 20 min
Pollo alla Cantonese con verdure
25min
Pollo alle mandorle in salsa al limone
35min
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40min
Maiale in agrodolce
45 Min
Polpette di pollo giapponesi
50 min
Panini al wasabi cotti a vapore
3sa 30 dk
Insalata fichi, bacon e bacche di goji
20min
Pulao di gamberi
50 min
Tinga de pollo
35min