Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 500 g di acqua
- 100 g di patate pelate e a pezzi (2 cm)
- 400 g di castagne cotte e pelate
- 200 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 di burro
- 300 g di funghi porcini freschi puliti e a fettine
- 1 pizzico di sale
- 1 foglia di alloro secca, lavata e asciugata
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con uva e gorgonzola
35p
Tortelli di zucca mantovani
2 godz. 30 min
Casoncelli alla bergamasca
2 godz. 30 min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20p
Cannelloni di grano saraceno e zucca
1óra 15p
Pasta fresca integrale all'uovo
1 godz. 40 min
Gnocchi di ricotta al sugo di carciofi
1h
Agnolotti al brasato
3h
Ravioli al radicchio in crema di balsamico
1 godz. 30 min
Tagliatelle di castagne al pesto di noci (senza glutine)
1h 20min
Polenta taragna
1óra 15p
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 godz. 30 min