Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 500 g di acqua
- 100 g di patate pelate e a pezzi (2 cm)
- 400 g di castagne cotte e pelate
- 200 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 di burro
- 300 g di funghi porcini freschi puliti e a fettine
- 1 pizzico di sale
- 1 foglia di alloro secca, lavata e asciugata
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi verdi alla romana
1j 20 menit
Tagliatelle di castagne al pesto di noci (senza glutine)
1j 20 menit
Gnocchi alla romana ai funghi
2j
Tagliolini alla barbabietola con porri e scorfano (per 2 persone)
40 min
Risotto anatra e lamponi
1j
Tomino con coulis di fichi
55 Min
Tagliatelle con salsa alla melagrana
40 min
Mousse ai mirtilli
3sa
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50 menit
Ravioli al radicchio
1h 10 min
Crema di marroni
1h 10 min
Tarte Tatin di mele (senza glutine)
1j 25 menit