Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 20 g di sale + q.b.
- 800 g di polpo fresco, pulito e a pezzi
- 150 g di patate, pelate e a fettine (0.5 mm)
- 150 g di piselli surgelati
- 150 g di carote, pelate e a listarelle
- 150 g di zucchine a listarelle
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di vongole fresche, pulite
- 6 scampi
- 8 gamberoni giganti freschi
- 200 g di code di gambero
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ limone, il succo spremuto fresco e filtrato
Terminare la preparazione
- ½ ananas fresco, pulito e a fette
- 1 grappolo d'uva bianca
- 100 g di peperone rosso, pulito e a listarelle
- 100 g di peperone giallo, pulito e a listarelle
- 10 pomodorini ciliegia
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate, asciugate e spezzettate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino al cartoccio
1h 10min
Astice in bella vista
1 godz. 15 min
Cannocchie al Varoma
55min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1 godz.
Capesante al profumo di arancia
1h 10min
Mousse di scampi e sogliole
35min
Insalata di mare
1h 30min
Gamberi in insalata esotica
30 min
Panzanella di mare
45 min
Scampetti con maionese alla senape
30 min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2 godz. 25 min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 min