Catalana di pesce e verdure
TM5 TM6

Catalana di pesce e verdure

4.9 (7 ocen)

Składniki

  • 800 g di acqua
  • 20 g di sale + q.b.
  • 800 g di polpo fresco, pulito e a pezzi
  • 150 g di patate, pelate e a fettine (0.5 mm)
  • 150 g di piselli surgelati
  • 150 g di carote, pelate e a listarelle
  • 150 g di zucchine a listarelle
  • 1000 g di cozze fresche, pulite
  • 500 g di vongole fresche, pulite
  • 6 scampi
  • 8 gamberoni giganti freschi
  • 200 g di code di gambero
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ limone, il succo spremuto fresco e filtrato

Terminare la preparazione

  • ½ ananas fresco, pulito e a fette
  • 1 grappolo d'uva bianca
  • 100 g di peperone rosso, pulito e a listarelle
  • 100 g di peperone giallo, pulito e a listarelle
  • 10 pomodorini ciliegia
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate, asciugate e spezzettate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1410 kJ / 337 kcal
Białko
31.7 g
Węglowodany
24.8 g
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy