Carciofi all'aceto light

Carciofi all'aceto light

3.8 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 5 g olio extravergine di oliva
  • 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
  • 8 carciofi interi
  • 80 g di vino bianco
  • 20 g di aceto bianco
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.2 g
Kalorie 134 kJ / 32 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...