Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 EL Rosinen
- 4 EL Rum
- 100 g Zucker und 2 EL zum Karamellisieren
- 3 TL Vanillezucker
- 8 Eier (Größe M)
- ½ TL Salz
- 250 g Milch
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 3 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 2 EL Butterschmalz
- 2 EL Rapsöl
- 2 EL Butter
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Kompott nach Wunsch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1933 kJ / 461 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaiserschmarrn
35min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1h 20min
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Apfelstrudel
1h 20min
Kaiserschmarrn
35min
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1 Std. 10 Min
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1h 50 min.
Waffeln
50min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Wachsweiches Ei auf Erdäpfelpüree & Knoblauch-Kokos-Wolke
45min
Milchreis mit Brombeer-Schokoladensauce
1h
Seewinkler Gemüselasagne
2u. 20min