Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reinigug für fettfreien Mixtopf
- 500 g Wasser
- 1 Spritzer Essig
Nockerlmasse und Fertigstellung
- 1 Zitrone
- Butter zum Einfetten
- 100 g Milch
- 120 g Zucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 8 Eiklar
- 1 Prise Salz
- 1 ½ EL Speisestärke
- 4 Eidotter
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnnudeln
1h 30min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Milchrahmstrudel
1j 55 menit
Germknödel
1h
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Kardinalschnitten
3h