
Urządzenia i Akcesoria
Salzburger Nockerl
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen
Składniki
Reinigug für fettfreien Mixtopf
-
Wasser500 g
-
Essig1 Spritzer
Nockerlmasse und Fertigstellung
-
Zitrone1
-
Butter zum Einfetten
-
Milch100 g
-
Zucker etwas mehr zum Ausstreuen120 g
-
Vanillezucker1 - 2 TL
-
Eiklar8
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke1 ½ EL
-
Eidotter4
-
Staubzucker zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
446 kcal /
1869 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria