![Salzburger Nockerl Salzburger Nockerl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/147cbd34-d1b8-4809-8e2e-c47feb01964e/Derivates/7643db18-c337-4d43-931e-a45aee220d06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reinigug für fettfreien Mixtopf
- 500 g Wasser
- 1 Spritzer Essig
Nockerlmasse und Fertigstellung
- 1 Zitrone
- Butter zum Einfetten
- 100 g Milch
- 120 g Zucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 8 Eiklar
- 1 Prise Salz
- 1 ½ EL Speisestärke
- 4 Eidotter
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milchrahmstrudel
1h 55min
Crème Brûlée
3 godz. 10 min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 godz. 40 min
Germknödel
1 Std.
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Mini-Schaumrollen
1h 40min