Sacher-Gugls

Sacher-Gugls

4.7 32 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Stück

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    100 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Zartbitter-Kuvertüre in Stücken
    320 g
  • Butter weich, in Stücken
    140
  • Zucker
    130 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Milch und 1 EL extra
    35 g
  • Marillenmarmelade fein passiert
    100 g
  • Rum
    1 EL
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    240 g
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 997 kcal / 4174 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 74.6 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 33.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...