Germknödel mit Vanillesauce

Germknödel mit Vanillesauce

4.9 64 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 Portionen

Składniki

Germknödel
  • Milch
    100 g
  • Zucker
    10 g
  • frische Germ (½ Würfel), zerbröselt
    20 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche
    270 g
  • Powidl
    40 g
  • Wasser
    500 g
Mohn-Zucker
  • Mohnsamen
    40 g
  • Zucker
    20 g
Vanillesauce
  • Zucker nach Geschmack
    30 - 60 g
  • Milch
    240 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
    1 Pck. Vanillearoma
  • Speisestärke
    25 g
  • Schlagobers
    250 g
  • Rum (opcjonalnie)
    1 EL
  • Eidotter
    4

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 644 kcal / 2695 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 235 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...