Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 3 ½ - 4 ½ TL Salz
- 1 TL Apfelessig
- 500 g Erdäpfel, mehlig, am Vortag in Schale gegart, geschält, in Stücken
- 170 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Kartoffelstärke
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 551 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Steirisches Krenfleisch
2h 45min
Eiernockerl
30 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1h 15min
Powidl
8 godz.
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Malakofftorte
10h 20 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h
Erdäpfelknödel
1 godz. 10 min