Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Kristallzucker
-
1
TL Vanillezucker
lub 1 Msp. Vanille, gemahlen - 1 ½ TL Anissamen, ganz
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 60 g Schlagobers
- 250 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 EL Rosinen
- 1 - 2 EL Rum
- Öl zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2450 kJ / 586 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eachtlengsuppe
45 min
Kartoffel-Lauch-Suppe (XXL)
1h
Walnuss-Sauerkraut-Brownie
1h
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2h 30min
Heidelbeer-Cheesecake-Eis
15 godz.
Erdbeereis
5min
Gebackene Hollerstrauben
30 min
Marillennektar
2h
Spagatkrapfen
11h 50min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2h 30min
Buchteln mit Powidl
2h 20min