Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Kristallzucker
-
1
TL Vanillezucker
lub 1 Msp. Vanille, gemahlen - 1 ½ TL Anissamen, ganz
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 60 g Schlagobers
- 250 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 EL Rosinen
- 1 - 2 EL Rum
- Öl zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2450 kJ / 586 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Frittaten
30 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Fedlkoch
10h 35 min
Semmelknödel
50 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Hasenöhrl
1 Std.
NomNom-Roulade
2 Std. 15 Min
Schokogugels mit Schlagobers
1 Std.
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min