Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ - ½ TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 125 g Sauerrahm
-
125
g Schlagobers
lub 125 g Milch - 2 Eidotter
- 15 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 50 - 80 g Knoblauchzehen, halbiert (siehe Tipp)
- 100 g Speckwürfel
- 2 Semmeln, altbacken, vom Vortag
- 100 g Weißwein
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 1000 g Rindsuppe
- 1 - 2 EL Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Mandel-Karfiol-Cremesuppe mit Kräuteröl und Fladenbrotchips
45min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min
Mostschaumsuppe
1 Std. 10 Min
Leichte Käsesuppe
25min
Almkäsesuppe
25min
Kräuterschöberlsuppe
35min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h