Kärntner Kasnudln

Kärntner Kasnudln

4.5 59 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 Stück

Składniki

Nudelteig
  • Wasser
    80 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Salz
    1 TL
  • Öl
    15 g
  • Weizenmehl, griffig
    250 g
Fülle
  • Wasser
    1000 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Minze, frisch (Nudelminze), Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Petersilie (opcjonalnie)
    ½ Bund
  • Kerbel, frisch Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
    ¼ Bund
  • Bröseltopfen
    400 g
  • Salz
    1 TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    3 Prisen
  • Öl zum Einfetten
    etwas
  • Butter in Stücken
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 164 kcal / 688 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...