Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 80 g Wasser
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
- 15 g Öl
- 250 g Weizenmehl, griffig
Fülle
- 1000 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (3 cm)
- 1 Bund Minze, frisch (Nudelminze), Blättchen abgezupft
- ½ Bund Petersilie (opcjonalnie)
- ¼ Bund Kerbel, frisch, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 400 g Bröseltopfen
- 1 TL Salz
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- etwas Öl zum Einfetten
- 100 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Kärntner Kletzennudeln
27h 50 min.
Ritschert
1 Std.
Omas Kärntner Reindling
2 Std. 25 Min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Zuckerreinkerl
2ωρ. 50 λεπτ.
Semmelknödel
50 Min
Osterpinzen
2ωρ. 50 λεπτ.
Käsespätzle
45 min
Kärntner Kasnudeln
1h 45 min
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min
Frittaten
30 min